Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Grašak sa domaćim petlom

Grašak sa domaćim petlom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6131512k
Grašak sa domaćim petlom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Znate da ništa ne može da se poredi sa ukusom jela, koje je pripremljeno sa domaćim petlom, ništa"

Potrebni sastojci

  • petao - 600 g, domaći /kokoška
  • sirće - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • grašak - 1 tegla
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • brašno - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • origano - 1 prstohvat
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz pire - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade i stavite ih u ekspres lonac sa šećerom, sirćetom i malo soli. Sipajte vodu do maksimuna i zatvorite šerpu.

Stavite na vatru i ostavite meso da se kuva, kad provri i šerpa indicira, smanjite vatru na umernu temperaturu i kuvajte jedan sat. Očistite luk, beli luk i šargarepu.

Sitno ih iseckajte i stavite u šerpu sa maslinovim uljem i pržite, pržite dok povrće ne omekša i dodajte paradajz pire i alevu papriku. Promešajte.

Izvadite kuvanog petla, ocedite bujon, iskidajte meso i stavite ga u šerpu sa povrćem. Sipajte bujon iz kuvanja, začinite solju, biberom i ostavite da provri.

Kad provri stavite oceđeni grašak i promešajte. Stavite brašno, malo aleve paprike i malo bujona u jednu teglu. Stavite poklopac i energično izmućkajte rukom, tako da se suvi sastojci rastvore.

Sipajte kašu u šerpu u grašak i meso, promešajte i kuvajte 15 minuta dok se sos ne zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: