Supa sa petlom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714850277
Supa sa petlom1 / 2
06/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Znate li kako se naziva bučan petao koji kukuriče kad poželi - naziva se supa"

Potrebni sastojci

  • petao - 1 komad, mlad
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • krompir - 3 komada
  • krutoni
  • maslac
  • biber
  • so
  • lovorov list
  • celer
  • maslac
  • aleva paprika
  • šarena so
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno meso od petla se dobro skuva u 2 litra posoljene vode, zajedno sa dva lovorova lista, nekoliko zrna bibera i malo maslaca. Skuvano meso se vadi i usitni se. Posipa se šarenom solju i alevom paprikom i poklapa se.

Dobijeni bujon se procedi. U njemu se skuva na krupno isečeno povrće, pri čemu se dodaje još začina.

Posle se cela ta smesa pasira i ostavlja sa strane. U tanjir se stavlja po malo petla i preliva se supom. Jelo se servira sa krutonima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: