Supa sa petlom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
06/10/2019
"Znate li kako se naziva bučan petao koji kukuriče kad poželi - naziva se supa "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno meso od petla se dobro skuva u 2 litra posoljene vode, zajedno sa dva lovorova lista, nekoliko zrna bibera i malo maslaca. Skuvano meso se vadi i usitni se. Posipa se šarenom solju i alevom paprikom i poklapa se.

Dobijeni bujon se procedi. U njemu se skuva na krupno isečeno povrće, pri čemu se dodaje još začina.

Posle se cela ta smesa pasira i ostavlja sa strane. U tanjir se stavlja po malo petla i preliva se supom. Jelo se servira sa krutonima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar