Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Moj integralni hlepčić

Moj integralni hlepčić

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Moj integralni hlepčić
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Domaći hleb sa hrskavom koricom, i kao duša mekom sredinom"

Potrebni sastojci

  • integrallno brašno - 250 g
  • brašno - 250 g, belo
  • voda - 200 ml
  • kiselo mleko - 100 g
  • mekinje - 3 supene kašike, pšenične
  • so - 1 kašičica
  • sirće - 1 supena kašika
  • med - 1 supena kašika
  • kvasac - 10 g, suv
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • za posipanje
  • brašno - belo
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte belo brašno u posudu. Stavite mekinje i integralno brašno. Napravite udubljenje i stavite so, med, sirće, malinovo ulje i kiselo mleko.

Ugrejte vodu i stavite suvi kvasac. Rastvorite ga i ostavite 15 minuta.

Sve promešajte u posudi i počnite da dodajete kvasac.

Zamesite dobro oblikovano i glatko testo, koje se ne lepi po rukama. Ako je potrebno dodajte još malo tečnosti ili brašna. Oblikujte loptu od testa, pokrijte krpom i ostavite jedan sat.

Pleh obložite papirom za pečene.

Nadošlo testo lagano premesite, koliko da izbacite vazduh i ponovo napravite loptu. Pospite je belim brašnom i stavite u pleh. Ostavite pokriveno 15 minuta da ponovo odstoji.

Oštrim nožem ili čisto novim žiletom za brijanje napravite male, proizvoljne proreze odozgo na hlebu.

Stavite ga u rernu i pecite 20 minuta na 150 stepeni, nakon toga pojačajte na 180 stepeni i pecite još 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: