Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Domaći integralni hlepčić

Domaći integralni hlepčić

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Pomoćnik kuvara
4212175
Domaći integralni hlepčić
Fotografije: Diddy Portarska
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ako jednom probate ovaj integralno i veoma koristan hleb, teško ćete poželeti drugi"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 1 kg
  • kvasac - 1 paket (on je oko 40 g)
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica (preporučujemo braon)
  • čubar - 1 kašičica
  • voda - 600 ml
  • ulje - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo brašno, čubar, so i šećer. Kvasac prethodno rastvorimo u vodi dok ne nadođe. Voda ne treba da bude hladna, nego mlaka.

Od suve smese napravimo udubljenje u koje uz postepeno mešanje sipamo ulje i vodu sa kvascem.

Postepeno zamesimo testo. Kad bude gotovo stavljamo ga u kalup, prethodno namazan uljem. (Lepo je da kalup bude od onih za rolate, da bi testo moglo da dobije oblik hleba. Ali to je po želji. Svako može sam da izabere kalup).

Ostavljamo testo da nadođe oko 20 minuta pokriveno krpom. Nakon toga ga stavljamo u rernu, prethodno ugrejanu na 50 stepen oko 15 minuta.

Nakon toga pojačamo rernu na 180 stepeni sa ventilatorom i pečemo oko sat vremena (zavisi od toga kakva vam je rerna. Svako može sam da vidi kada je hleb gotov).

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: