Način pripreme
Rerna 200 stepeni;
Pljosnata posuda zapečenje pokrivena papirom.
U posudi se pomešaju kvasac, mleko i šećer. Promeša se i ostavlja da se aktivira 10-15 minuta.
U posudu miksera se sipa brašno, mleko sa naraslim kvascem, 30 g maslaca u parčićima i so. Zamesi se na sporoj brzini u loptu - glatku i nelepljivu. Izvadi se i stavlja u blago podmazanu posudu, pokriva se folijom i ostavlja se da naraste.
Naraslo testo se stavlja na radnu površinu i rukama se istegne u pravougaonilk. Počne se uvijanje sa jedne strane rolata do sredine, isto se radi i s druge strane ka sredini. Krajevi se uštinu.
Okreće se, oblikuje se u hleb i stavlja se u posudu za pečenje. Posipa se brašnom i ostavlja da naraste 20 minuta.
Oštrim nožem se prave razrezi po dužini i u njih se stavlja još 30 g maslaca, Razrezi se napune maslacem.
Peče se na 200 stepeni dok korica ne bude hrskava. Tokom pečenja dobro je da se naprska vodom.