Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa tikvicama i glazurom

Kolač sa tikvicama i glazurom

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Kolač sa tikvicama i glazurom
Fotografije: Iskra
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
16
"Efektan kolač, za koji deca čak neće ni shvatiti da sadrži tikvice"

Potrebni sastojci

  • za štrojzel sa cimetom
  • brašno - 3 supene kašike
  • cimet - 1/2 kašičice
  • smeđi šećer - 1/4 šolje
  • ulje - 1 i 1/2 supena kašika (uzeto od koliine za kolač niže)
  • za kolač
  • jaja - 3 komada, na sobnoj temepraturi
  • ulje - 3/4 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 i 1/2 kašičica
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • cimet - 1/2 kašičice
  • tikvice - 2 šolje (otprilike 1 srednja) izrendana
  • za glazuru
  • šećer u prahu - 3/4 šolje
  • limunov sok - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Za štrojzel od cimeta pomešamo sve sastojke za štrojzel u maloj posudi dok se ne dobiju mrvice, koristeći ulje od količine date za raskošni kolač.

Za kolač mutimo jaja, ostalo ulje i šećer u velikoj posudi dok se nepretvori u penu i dok se ne zgusti. Odozgo prosejemo brašno, prašak za pecivo, sodu i cimet. Dobro izmešamo.

Dodajemo vanilu i izrendane tikvice. Dobro izmešamo špatulom.

Sipamo testo u nauljeni i nabrašnjeni kalup za kolač. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta.

Ostavljamo da se ohladi na rešetci na 15 minuta. Okrećemo na rešetku i ostavljamo efektni kolač da se u potpunosti ohladi.

Za glazuru pomešamo dve sastojke u maloj posudi dok ne bude glatko. Dodajemo još tečnosti ili šećer, ukoliko je potrebmno da postane toliko gusta ili tanka, koliko želite.

Zalivamo ohlađeni kolač sa tikvicama i glazurom i ostavljamo da se osuši pre nego što isečemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: