Način pripreme
Narendajte tikvice na sitno rende. U posudi razbijte jaja i dodajte šećer. Umutite mikserom u gustu penu.
U posudu prosejte brašno sa prstohvatom soli, praškom za pecivo i vanilom.
U porcijama dodajte suvu smesu u umućena jaja. Sipajte ulje.
Dodajte narendane tikvice, čokoladne kapljice i jednu ampulu esencije pomorandže.
Ako imate bio pomorandžu zamenite esenciju narendanom korom.
Dobro homogenizujte smesu.
Podmažite kalup za kolač maslacem i pospite brašnom.
Ispecite ovaj jedinstveni kolač na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni bez venitlatora oko 30 minuta. Probajte da li je gotovo drvenim šišom.
Ohladite ispečeni kolač sa tikvicama i čokoladnim kapljicama i pospite šećerom u prahu.
Kolač sa tikvicama je veoma sočan, vlažne i ukusne konzistencije!
Nek vam je slatko!