Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Neodoljiv mramorni kolač sa kruškama

Neodoljiv mramorni kolač sa kruškama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Neodoljiv mramorni kolač sa kruškama
Fotografije: Sia Ribagina
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Naše omiljene kruške su našle udobdno mesto u ovom aromatičnom kolaču"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 100 g, rastopljen
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • kruške - 1 velika
  • rum - 1 kašičica
  • kakao - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite i isecite krušku na male komade.

Prosejte brašno i prašak za pecivo, jaja umutite sa šećerom dok ne pobele.

U smesu od jaja dodajte kašičicu ruma ili konjaka, vanilu i rastopljen maslac, mešajte i dodajte brašno sa praškom za pecivo.

Mešajte drvenom kašikom ili spatulom dok potpuno ne upije brašno, samo u jednom pravcu. Odvojite polovinu gotove smese i u jednu stavite kakao, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Namažite kalup za kolač maslacem, pospite brašnom i sipajte bebojnu smesu, u sredinu sipajte kakao smesu.

Drvenim štapićem ili čačkalicom lagano raznesite kakao smesu i odozgo stavite kruške. Pecite kolač na 170 stepeni, proverite čačkalicom za zube.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: