Način pripreme
Od šećera, vode i cimeta se pravi šećerni sirup.
Kruške se ogule, iseku se na polovinice i očiste se deo sa semenkama.
Ubacuju se u sirup i kuvaju se dok ne omeknu. Vade se i ostavljaju se da se iscede. Sirup se čuva za preliv kolača.
Kravlji maslac se muti zajedno sa šećerom dok ne pobeli. U njega se dodaju jaja jedno po jedno.
Brašno se proseje sa šećerom u prahu. Dodaje se u mlečnu smesu sa jajima. Aromatizuje se vanilom. Meša se dok ne postane homogeno.
1/3 smese se odvaja i u nju se dodaje kakao.
Kalup prečnika 26 cm se oblaže papirom za pečenje. Sipa se bela smesa. Na nju se u lopticama raspoređuje braon smesa. Na svaku braon lopticu se stavlja kruška.
Kolač sa kruškama se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 40-45 minuta.
Sačeka se 5-6 minuta da se kolač ohladi i tada se vadi iz kalupa.
Prilikom posluživanja, komad mramornog kolača sa kruškama se zaliva odvojenim sirupom.
Neka vam je slatko!