Način pripreme
Izrendajte tikvice i stavite ih u cediljku 30 minuta, da se ocedi voda, nakon toga i rukamq gnječite i iscedite.
Prosejte brašno u posudu zajedno sa cimetom, praškom za pecivo i sodom.
U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom na kremastu smesu i dodajte ulje.
Stavite orahe u brašno i sipajte smesu od jaja. Promešajte sve drvenom kašikom ili spatulom dok potpuno ne upije brašno, trudite se da nema grudvica. Dodajte tikvice i ponovo promešajte.
Namažite pleh, prečnika 32 cm sa malo ulja i pospite brašnom. Možete staviti i papir za pečene.
Sipajte smesu u pleh i stavite u ugrejanu rernu na 170 stepni. Pecite oko 50 minuta ili proverite čačkalicom za zube. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Napravite ganaš za prekrivanje kolača tako što u šerpi ugrejete pavlaku i pre nego što provri je skinite sa vatre.
Izlomite čokoladu i stavite u vrelu smesu, sačekajte minut da se rasptopi i mešajte, dok ne dobijete čokoladnu masu.
Ovim ganašem pokrijte kolač i po želji pospite orasima.