Svinjetina sa krompirom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjetina sa krompirom

Svinjetina sa krompirom

Svinjetina sa krompirom
Fotografije: Diana Kostova
1 / 9VIDEO
25/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno145 min.
Porcije5
"Ako niste probali svinjetinu sa krompirom po ovom receptu, kao da uopšte do sada niste ni probali"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso u receptu je od svinjskog vrata. Možete koristiti grudi ili slaninu, dobro je bude masnije, ali može i plećka i but, ali će biti suvlje. Isecite meso na krupnije komade. Očistite krompir i krupnije ga isecite.

U pleh stavite meso, oko njega stavite i krompir. Između njih stavite 2-3 čena belog luka, nemojte ih ljuštiti. Samo ih operite i stavite, ukus i miris neoljuštenog belog luka je lakši, nije napadan i neće zagoreti.

Sipajte maslinovo ulje, pospite solju, biberom, alevom paprikom i majčinom dušicom. Ako imate svežu majčinu dušicu stavite dve grančice.

Za pikantniji ukus sitno isecite jednu malu ljutu papriku, i dodajte je. Promešajte rukama da se bolje začine sastojci i sipajte bujon.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite na 180 stepeni u ugrejanu rernu da se zapeče. Skinite foliju i pecite još 15-20 minuta, dok meso ne dobije zlatnobraon boju. Pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: