Način pripreme
Oljuštite krompir i odvojite 2 veća. Dva krompira isecite na tanke kružiće, kao za čips, druge stavite u šerpu i skuvajte u posoljenoj vodi. Dva bataka takođe stavite u šerpu i kuvajte dok ne budu gotovi. Ostavite da se ohlade i odvojite od kostiju.
Patlidžan i tkivice izrendajte, malo posolite i stavite u cediljku da se ocedi višak vode iz njih. Izgnječite ih rukama. Luk sitno izrendajte i pržite na kratko u maslinovom ulju, nakon toga stavite tikvice sa patlidžanom i promešajte. Začinite solju i biberom po ukusu i kuvajte 5 minuta. Kad se krompir skuva, ocedite ga i izgnječite na pire, začinite i stavite maslac.
U posudi umutite jaja, stavite krompir pire, mleko i pileće meso. Kalup za tortu namažite mašću i pospite prezlom, pokrijte i ivice. Na dno i ivice poređajte krugove kormpira, dobro ih pokrijte. Stavite polovinu smese od krompira i poravnajte.
Preko ove smese stavite nadev sa lukom i tikvicama, dodajte topljeni sir i pokrijte drugom polovinom smese od krompira. Odozgo stavite nadev od luka, pospite topljenim sirom i prelijte preostalom smesom od krompira. Kriške hleba izmrvite i pomešajte sa maslinovim uljem, alevom paprikom, origanom i majčinom dušicom.
Pospite tart ovim mrvicama i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni 30-40 minuta. Izrendajte topljeni sir i pospite mrvice od hleba, prethodno pomešane sa malo maslinovog ulja, aleve paprike, origana i majčine dušice. Pecite na 180 stepeni 30-40 minuta. Kad tart bude gotov, ostavite da se ohladi i pažljivo ga izvadite iz obruča. Jedite toplo, ali ne vrelo.