Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Pita»Tart od krompira sa piletinom, pečurkama i sosom od sireva

Tart od krompira sa piletinom, pečurkama i sosom od sireva

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Tart od krompira sa piletinom, pečurkama i sosom od sireva
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
22/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Želite da oduševite goste ili da ih dobro nahranite? Mi ćemo vam pomoći u oba slučaja"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g, kuvani
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber
  • peršun
  • maslac - malo
  • za nadev
  • pileći file - 500 g
  • pavlaka za kuvanje - 250 ml
  • pečurke - 150 g, konzervisane
  • sir - 200 g po izboru (miks)
  • mocarela - 150 g ili kačkavalj
  • so
  • biber
  • kari
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir, oljuštite ga i izgnječite. Dodajte začine, jaje, maslac i dobro zamesite. Razvijte smesu u podmazan kalup (s ispupčenim dnom). Pecite na 200 stepeni 30 minuta dok ne dobije zlatastu boju.

Za to vreme isecite meso na male parčiće i propržite. Dodajte pečurke i začine. Nakon nekoliko minuta ulijte pavlaku i dodajte iseckane sireve.

Dobro promešajte, dok se ne rastope. Izvadite tart, ostavite da se blago ohladi i okrenite ga na odgovarajući tanjir. Sipajte nadev i pospite obilno mocarelom (kačkavaljem).

Vratite opet u rernu na nekoliko minuta, toliko da se istopi mocarela. Ostavite da se blago ohladi i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: