Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani tart»Tart od krompira sa pilećim mesom

Tart od krompira sa pilećim mesom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Tart od krompira sa pilećim mesom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Uvek smo znali da kalup za tortu može biti iskoršćen daleko praktičnije, kao na primer da pripremimo raskošan tart od krompira"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 250 g
  • hleb - 2 kriške
  • topljeni sir - 150 g
  • aleva paprika - 1 kašičixa
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • origano - 1 kašičica
  • jaja - 3 komada
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • prezle - 50 g
  • luk - 1 glavica, star, crni
  • pileći bataci - 2 komada
  • biber - 1 prstohvat
  • maslac - 50 g
  • patlidžan - 100 g
  • tikvice - 100 g
  • krompir - 8 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i odvojite 2 veća. Dva krompira isecite na tanke kružiće, kao za čips, druge stavite u šerpu i skuvajte u posoljenoj vodi. Dva bataka takođe stavite u šerpu i kuvajte dok ne budu gotovi. Ostavite da se ohlade i odvojite od kostiju.

Patlidžan i tkivice izrendajte, malo posolite i stavite u cediljku da se ocedi višak vode iz njih. Izgnječite ih rukama. Luk sitno izrendajte i pržite na kratko u maslinovom ulju, nakon toga stavite tikvice sa patlidžanom i promešajte. Začinite solju i biberom po ukusu i kuvajte 5 minuta. Kad se krompir skuva, ocedite ga i izgnječite na pire, začinite i stavite maslac.

U posudi umutite jaja, stavite krompir pire, mleko i pileće meso. Kalup za tortu namažite mašću i pospite prezlom, pokrijte i ivice. Na dno i ivice poređajte krugove kormpira, dobro ih pokrijte. Stavite polovinu smese od krompira i poravnajte.

Preko ove smese stavite nadev sa lukom i tikvicama, dodajte topljeni sir i pokrijte drugom polovinom smese od krompira. Odozgo stavite nadev od luka, pospite topljenim sirom i prelijte preostalom smesom od krompira. Kriške hleba izmrvite i pomešajte sa maslinovim uljem, alevom paprikom, origanom i majčinom dušicom.

Pospite tart ovim mrvicama i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni 30-40 minuta. Izrendajte topljeni sir i pospite mrvice od hleba, prethodno pomešane sa malo maslinovog ulja, aleve paprike, origana i majčine dušice. Pecite na 180 stepeni 30-40 minuta. Kad tart bude gotov, ostavite da se ohladi i pažljivo ga izvadite iz obruča. Jedite toplo, ali ne vrelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: