Način pripreme
Za ovaj recept vam preporučujem da koristite stari hleb.
Skinite koru od hleba, da ostane samo sredina, potopite u sveže mleko i dobro ocedite.
U posudu stavite hleb, šećer, kakao i mekani maslac. Umutite mikserom dok ne dobijete gladak krem. Rastvorite 20 g želatina u 50 ml hladne vode, ostavite da nabubri i ugrejte u mikrotalasnoj nekoliko sekundi, pazite da provri.
Dodajte ga u krem i ponovo promešajte. Isecite voće po izboru /ja sam koristila šljive i nektarine/, mali deo ostavite za dekoraciju na kraju.
Uzmite kalup za tortu sa ivicama koje se skidaju, poređajte keks na dno, stavite i oko ivica. Uzmite deo voća i staivte na keks, sipajte deo krema preko i pospite slatkom po izboru.
Odozgo ponovo poređajte keks, pa voće, krem i slatko i tako dok ne potrošite sastojke, na kraju završite kremom. Rastvorite preostali želatin na isti način.
Dekorišite tortu sa preostalim komadima voća, namažite žealtinom da ne potamne i ostavite tortu u frižideru da se stegne. Skinite obruč nakon minimum 6 sati.
Napomena: Maslac možete zameniti margarinom, ali ne preporučujem ga. Krem bude izizetno ukusan, slatko je opcija, može i da se ne dodajte. Slike su lošeg kvaliteta, zato što su od pre nekoliko godina, biću srećna ako budete probali i podelili svoje.