Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa hlebom i keksom

Torta sa hlebom i keksom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6141512k
Torta sa hlebom i keksom
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Slatki izazov vredan žutih dukata, u koji će se svi u kući zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • keks - 3 paketa, čajni
  • voće - 250 g
  • džem - 150 g
  • želatin - 30 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • hleb - 1/2 komada
  • šećer - 1 šolje
  • maslac - 250 g, mekani, kravlji
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept vam preporučujem da koristite stari hleb.

Skinite koru od hleba, da ostane samo sredina, potopite u sveže mleko i dobro ocedite.

U posudu stavite hleb, šećer, kakao i mekani maslac. Umutite mikserom dok ne dobijete gladak krem. Rastvorite 20 g želatina u 50 ml hladne vode, ostavite da nabubri i ugrejte u mikrotalasnoj nekoliko sekundi, pazite da provri.

Dodajte ga u krem i ponovo promešajte. Isecite voće po izboru /ja sam koristila šljive i nektarine/, mali deo ostavite za dekoraciju na kraju.

Uzmite kalup za tortu sa ivicama koje se skidaju, poređajte keks na dno, stavite i oko ivica. Uzmite deo voća i staivte na keks, sipajte deo krema preko i pospite slatkom po izboru.

Odozgo ponovo poređajte keks, pa voće, krem i slatko i tako dok ne potrošite sastojke, na kraju završite kremom. Rastvorite preostali želatin na isti način.

Dekorišite tortu sa preostalim komadima voća, namažite žealtinom da ne potamne i ostavite tortu u frižideru da se stegne. Skinite obruč nakon minimum 6 sati.

Napomena: Maslac možete zameniti margarinom, ali ne preporučujem ga. Krem bude izizetno ukusan, slatko je opcija, može i da se ne dodajte. Slike su lošeg kvaliteta, zato što su od pre nekoliko godina, biću srećna ako budete probali i podelili svoje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: