Način pripreme
Ugrejte sveže mleko i u njemu rastvorite pola kockcie svežeg kvasca, zajedno sa jednom kašikom šećera i kašikom brašna, promešajte i ostavite da nadođe na toplom.
Prosejte brašno i napravite udubljenje u sredini, dodajte umućena jaja, so, šećer, maslac, vanilu i sok i koru jedne pomorandže.
Zamesite testo tako što pomešate sastojke i dodajte kvasac, dok se potpuno ne upije i dok ne dobijete meko i glatko testo. Porkijte i ostavite da nadođe jedan sat.
Gotovo testo podelite na dva dela, svaki deo razvucite na pravougaonu koru, debljine nekoliko milimetara.
Namažite dve kore tečnom čokoladom i uvijte u rolat, počnite da uvijate od dužeg dela.
Iscite rolat na kružiće iste debljine, koji liče na puževe.
U pleh stavite papir za pečenje i poređajte puževe u oblik jelke, počnite od vrha i ređajte tako što povećavate broj u svakom sledećem redu.
Premažite ih žumancem i ostavite da nadođu još 30 minuta.
Nadošle puževe stavite u rernu na 170 stepeni 30 minuta da se peku.
Izvadite, ostavite da se ohlade, pospite šećerom u prahu i stavite komadiće pomorandže za ukras.
Napomena: Oblik nije baš dobro ispao, ali ipak ima prazničan efekat. Možete odvojiti mali deo testa da napravite poklončiće ili druge odgovarajuće elemente kojih se setite.