Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice sa jabukama i urmama

Pitice sa jabukama i urmama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pitice sa jabukama i urmama
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Slatke hrskave pitice sa aromatičnim i ukusnim nadevom, kojima nećete moći da odolite!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g
  • jabuke - 3 komada
  • cimet - 1 kašičica
  • urme - 15 komada, bez koštica
  • suvo grožđe - 100 g
  • prezle - 100 g
  • šećer - 150 g
  • maslac - 150 g
  • voda - 100 ml
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite suvo grožđe u malo vode da omekša. Očistite jabuke i sitno ih isecite zajedno sa urmama.

Stavite šerpu na vatru i ugrejte je na umerenoj temperaturi, u nju dodajte jabuke, urme, suvo grožđe, cimet, vodu i polovinu maslaca. Promešajte i stavite poklopac.

Ostavite smesu da se dinsta, periodično mešajte, oko 10 minuta. Dodajte šećer, promešajte i ostavite smesu da se krčka, dok ne dobije karamel boju, skinite sa vatre, stavite prezle i promešajte. Dobijate gustu smesu, pokrijte i ostavite da se ohladi. Rastopite preostali maslac.

Uzmite jednu koru, namažite je sa malo maslaca, preko nje stavite drugu koru i presavijte na pola tako da dobijete pravougaonik, ponovo namažite maslacem.

Od šireg dela ostavite dva prsta razmak i stavite od smese, presavijte prazan deo koji ste ostavili preko smese, nakon toga presavijte dve strane ka unutra i uvijte tako da dobijete paketić. Tako uradite i sa ostalim korama i oblikujte pitice.

U pleh stavite papir za pečenje, pitice namažite maslacem i stavite u rernu, pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Gotove pitice izvadite, ostavite da se ohlade i pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: