Način pripreme
Potopite suvo grožđe u malo vode da omekša. Očistite jabuke i sitno ih isecite zajedno sa urmama.
Stavite šerpu na vatru i ugrejte je na umerenoj temperaturi, u nju dodajte jabuke, urme, suvo grožđe, cimet, vodu i polovinu maslaca. Promešajte i stavite poklopac.
Ostavite smesu da se dinsta, periodično mešajte, oko 10 minuta. Dodajte šećer, promešajte i ostavite smesu da se krčka, dok ne dobije karamel boju, skinite sa vatre, stavite prezle i promešajte. Dobijate gustu smesu, pokrijte i ostavite da se ohladi. Rastopite preostali maslac.
Uzmite jednu koru, namažite je sa malo maslaca, preko nje stavite drugu koru i presavijte na pola tako da dobijete pravougaonik, ponovo namažite maslacem.
Od šireg dela ostavite dva prsta razmak i stavite od smese, presavijte prazan deo koji ste ostavili preko smese, nakon toga presavijte dve strane ka unutra i uvijte tako da dobijete paketić. Tako uradite i sa ostalim korama i oblikujte pitice.
U pleh stavite papir za pečenje, pitice namažite maslacem i stavite u rernu, pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Gotove pitice izvadite, ostavite da se ohlade i pospite šećerom u prahu.