Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Apetitni đevreci sa čajnom kobasicom

Apetitni đevreci sa čajnom kobasicom

Apetitni đevreci sa čajnom kobasicom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Smatramo da je ideja, da se čajna kobasica doda u đevreke jedan od osnovnih razloga, ali ne i glavni, što su oni toliko apetitni Da li se vi slažete?"

Potrebni sastojci

  • testo - 500 g, gotovo
  • kobasica - 7 - 8 komada, čajna slajs
  • ulje - za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Porelite testo na 4 lopte. Napravite fitilj od svake lopte, potapajući ruke u ulje. Za jedan đevrek je potrebna su dva fitilja.

Isecite krugove salame po sredini. Poređajte komadiće salame preko jednog fitilja. Odozgo stavite drugi fitilj i uvijte.

Oblikujte đevrek i stavite ga u pleh, obložen papirom za pečenje i namazan uljem. Uradite tako i sa preostalim testom, da napravite još jedan đevrek.

Odozgo premažite umućenim žumancem. Pecite u ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju.

Gotove đevreke poprskajte sa malo vode i uvijte krpom da omekšaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: