Način pripreme
Ovi roščići se pripremaju izuzetno jednostavno, odgovaraju ljudima koji poste. Prosejte belo brašno i pomešajte ga sa integralnim. Rastvorite kvasac u toploj vodi sa šećerom i promešajte. Ostavite da se aktivira i da se udvostruči.
Napravite udubljenje u brašnu i stavite so, maslinovo ulje i sriće. Zamesite meko i glatko testo, dodajte i kvasac dok se potpuno ne sjedini. Pokrijte i ostavite na toplom jedan sat.
Stavite papir za pečenje u pleh. Oblikujte testo na fitilj i isecite ga na komade širine oko 5 cm. Svako prače rukom oblikujte u fitilj. Stavite ih u pleh, na razmaku jedan od drugog i pokrijte folijom. Ostavite 30 minuta da nadođe.
Ugrejte rernu na 150 stepni. Svaki pospite šarenom soli i napravite na svkom mali prorez po dužini. Stavite pleh u rernu i pecite 20 minuta, nakon toga pojačajte na 170 i pecite još 15 minuta.