Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Roščići»Hrskavi roščići od hleba

Hrskavi roščići od hleba

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Hrskavi roščići od hleba3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Savršeni hrskavi hlepčići!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g, belo
  • brašno - 200 g, integralno
  • voda - 220 g
  • so
  • šećer - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • kvasac - 7 g
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • šarena so
* merne jedinice

Način pripreme

Ovi roščići se pripremaju izuzetno jednostavno, odgovaraju ljudima koji poste. Prosejte belo brašno i pomešajte ga sa integralnim. Rastvorite kvasac u toploj vodi sa šećerom i promešajte. Ostavite da se aktivira i da se udvostruči.

Napravite udubljenje u brašnu i stavite so, maslinovo ulje i sriće. Zamesite meko i glatko testo, dodajte i kvasac dok se potpuno ne sjedini. Pokrijte i ostavite na toplom jedan sat.

Stavite papir za pečenje u pleh. Oblikujte testo na fitilj i isecite ga na komade širine oko 5 cm. Svako prače rukom oblikujte u fitilj. Stavite ih u pleh, na razmaku jedan od drugog i pokrijte folijom. Ostavite 30 minuta da nadođe.

Ugrejte rernu na 150 stepni. Svaki pospite šarenom soli i napravite na svkom mali prorez po dužini. Stavite pleh u rernu i pecite 20 minuta, nakon toga pojačajte na 170 i pecite još 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: