Čokoladni rolat sa nadevom od kokosa Bounty

28/01/2018
"Ovaj rolat je jedan od najsvežijih i najukusnijih rolata koje imamo. Sa njime možete ostaviti utisak na vaše goste, porodicu, čak i na sebe!"
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano773
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za smesu od kokosa
  • kokosovo brašno - 100 g
  • maslac - 100 g, rastopljen, kravlji
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • za čokoadni ganaš
  • crna čokolada - 200 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • za čokoladnu koru
  • cake bar - 6 komada, gotov (240g)
  • keks - 150 g, čajni
  • kakao - 2 supene kašike
  • maslac - 125 g, rastopljen
  • slatko - 5 supenih kašika (u mom slučaju od borovnica)
  • rum - 1 kašičica
  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • sveže mleko - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno izmrvite keks ili ga sameljite u blenderu. U posudu izlomite cake barove, stavite mrvice od keksa, slatko, orahe i kakao.

Dodajte esenciju ruma, sveže mleko i rastopljeni maslac. Sve izgnječite rukama tako da se sastojci spoje i da dobijete lepljivo testo.

Pokrijte ga folijom i ostavite u frižideru na pola sata da se ohladi i stegne. Napravite smesu od kokosa tako što rastopite maslac i u njega dodate kokosovo brašno i šećer u prahu.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, koja treba da bude vlažna na dodir, ako je previše suva onda dodajte nekoliko kapljica vode. Pripremite parče najlon kese ili foliju u obliku pravougaonika.

Stavite čokoladnu smesu preko i rukama razvucite u oblik tanke pravougaone kore. U sredinu kore stavite smesu od kokosa i rasporedite tanak sloj, ostavite malo mesta po ivicama. Uvijte u rolat i pažljivo skidajte foliju, stavite na poslužavnik, i onda u frižider na 1-2 sata da se ohladi i stegne.

Napravite čokoladni preliv tako što u kaserolu stavite pavlaku i ugrejete na vatri. Pre nego što počne da vri skinite i dodajte izlomljenu čokoladu, ostavite dva minuta da se rastopi, i tek onda promešajte.

U početku će vam se činiti kao da je presečena, ali što više mešate, ona će postajati gušća i dobiće lep, čokoladni izgled. Ovim ganašem prelijte hladan rolat i stavite ponovo u frižider na minum 5 sati.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar