Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Žele»Želiran desert sa kiselim mlekom i kompotom od bresaka

Želiran desert sa kiselim mlekom i kompotom od bresaka

Želiran desert sa kiselim mlekom i kompotom od bresaka
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Odlična ideja kako možete da pripemite efektan desert, samo uz pomoć kiselog mleka i malo mašte"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 kg
  • želatin - 2 kesice
  • med - 3 supene kašike
  • šećer - 5 supenih kašika
  • voće - iz jednog kompota od bresaka
  • menta - listići
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite želatin prema uputstvu na pakovanju.

Umutite kiselo mleko sa medom i šećerom. Dodajte želatin u smesu i sipajte u odgovarajuće kalupe.

Stavite kalupe na nekoliko sati da se želiraju. Gotove deserte sipajte na tanjir, prethodno potopite dno kalupa na kratko u toplu vodu, da bi krem mogao lakše da se sipa.

Ukrasite iseckanim voćem i kompota od bresaka. Ukrasite mentom ili listićima matičnjaka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: