Način pripreme
Uzimamo brašno i prosejemo ga. Stavljamo brašno u posudu. Malo ugrejemo vodu. Pravimo udubljenje u brašnu i stavljamo vodu. Dodajemo so i mast. Zamesimo meko testo.
Delimo ga na 10 jednakih loptica. Oblikujemo ih rukama. Stavljamo na radnu površinu i pokrivamo krpom, na toplom mestu. U posudu dodajemo jedno jaje i unutra izmrvimo sir. Dobro promešamo.
Posipamo brašnom radnu površonu i stavljamo prvu loptu. Razvučemo loptu na krug, prečnika 30 cm, uz pomoć oklagije. Kašikom stavljamo na koru od smese sa jaima i sirom.
Zatvaramo krajeve dva po dva, tako da se dobije zatvoren kvadrat. Lagano pritiskamo prstima odozgo preko gjozelma. Isto ponavljamo sa drugim loptama od testa. Oblikujemo sve gjozelme.
Ugrevamo ulje ili rastopljenu mast u dubokoj šerpi i pržimo ih jednu nakon druge sa obe strane. Budu hrskave i sa balončićima.