Način pripreme
Vilin prsten se odmrzava i stavlja u dubok tiganj. Obe vrste luka se očiste i sitno naseckaju. Praziluk se očisti i opere. Secka se na kriškice. Svi sastojci se dodaju u tiganj. Dodaje se svinjska mast i propržava se. Dodaje se šećer kako bi ukus ljutih sastojaka učinio mekšim.
Začinjava se solju i crnim biberom. Meša se dok ne omekša. Priprema se nauljena tepsija. Gotov nadev se deli na 6 jednakih delova.
Prvi deo nadeva se raspoređuje u jedan kraj po celoj dužini kora. Hvataju se 2 i uvija se u rolat. Ređaju se u tepsiju tako što se uvija u puža.
Ponavlja se sa ostalim korama i nadevom. Dobija se veliki puž kao uvijena pita. Na kraju ostaje jedna kora koja se koristi malo kasnije.
U posudu se stavlja kiselo mleko. Razbija se jaje i dodaje se soda bikarbona. Muti se. Dodaje se brašno i ponovo se muti.
Raspoređuje se po piti sa lukom sa gotovim korama, tako što se ne podmazuje oko nje i popunjavaju se praznine između odvojenih kora.
Mali deo smese se ostavlja sa strane. Poslednja kora se poklapa po piti sa lukom i krajevi se podvlače ispod nje. Ostala smesa se sipa odozgo i raspoređuje se.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 40 minuta. Kada je gotova, vadi se iz rerne i poprska se vodom. Pokriva se krpom za pite.
Pita sa lukom sa korama za pitu od koje želiš još.