Čoban kavarma

02/02/2018
"Najukusnija kavarma sa ovčijim mesom, kako smo je naučili od starih majstora "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano458
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 750 g, bez kostiju
  • luk - 1 - 1/2 glavice
  • paradajz - 3 komada, srednje veličine
  • paprike - 2 komada, zelene
  • ulje - 5 supenih kašika
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
  • biber
  • majčina dušica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na zalogaje. Paradajz i luk isecite na gomilice. Paprike isecite na male kockcie.

Stavite šerpu srednje veličine da se ugreje, nakon toga stavite meso. Promešajte i poklopice 3-4 minuta. Posle dodajte ulje. Ponovo poklopite na oko 10 minuta.

Nakon toga dodajte luk i paprike, začinite biberom, alevom paprikom, solju i majčinom dušicom.

Nakon ponovnog mešanja poklopite ponovo na 20 minuta. Na kraju dodajte i paradajz.

Jelo kuvajte na umerenoj vatri dok potpuno ne bude gotovo i dok povrće ne omekša.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar