bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Rebarca»Svinjska rebra sa kiselim kupusom i slaninicom iz rerne

Svinjska rebra sa kiselim kupusom i slaninicom iz rerne

Svinjska rebra sa kiselim kupusom i slaninicom iz rerne
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 3
20/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Ukusna simfonija sa svinjskim rebrima, koja se izvodi u čast zime i snega"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 800 g
  • slanina - 150 g
  • kiseli kupus - 1 velika glavica
  • paradajz - 2 - 3 supene kašike iz konzerve
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • univerzalni začin - 1 supena kašika, od povrća
  • sok od kiselog kupusa - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjska rebra i isecite na porcije. Isecite slaninu mnogo sitno.

Naseckajte sitno kupus i stavite pola na dno dubokog pleha.

Odozgo poređajte rebra i pospite komadićima slanine. Preko njih pospite preostali deo kiselog kupusa, tako da prekrije rebarca.

Pospite alevom paprikom, začinom od povrća i paradajzom iz konzerve.

Odozgo prelijte sokom od kiselog kupusa i vodom, tako da se prekrije kupus.

Stavite pleh u ugrejanu rernu i pecite na 250 stepeni oko 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: