Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa kiselim kupusom

Svinjska rebra sa kiselim kupusom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Svinjska rebra sa kiselim kupusom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Samo će predvidljive dame, koje su konzervisale kiseli kupus u teglama, moći da jedu aromatična svinjska rebra sa kiselim kupusom i prazilukom u proleće!"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 750 g
  • kupus - 1 glavica, kiseo
  • paprike - 1 komad, suva
  • praziluk - 1 - 2 struka
  • paradajz - 2 supene kašike, pire
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • biber
  • čubar
  • ulje - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ispržite rebra u ugrejanoj masti. Izvadite ih i sipajte isečen praziluk. Kad se izdinsta u njega dodajte alevu papriku i paradajz pire.

Dobro promešajte i dodajte sitno iseckan kupu, isečeno papriku i ostale začine.

Sipajte polovinu smese u odgovarajći pleh ili đuvečaru, odozgo poređajte rebra i na kraju završite drugom polovinom kupusa. Prelijte vodom i pecite jelo dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: