Keks torta sa bundevom i tečnom čokoladom

12/02/2018
"Najukusnije torte najbrže nestanu, a od ove neće ostati ni sećanje, zato zapišite recept i stavite ga na sigurno mesto "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks za tortu - 400 g
  • bundeva - 600 g, pečena i zaslađena
  • tečna čokolada - 200 g
  • instant kafa - 200 ml topla i zaslađena
  • za fil
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno izgnječite bundevu viljuškom, pečenu i zaslađenu po vašem ukusu.

Ugrejte tečnu čokoladu da se rastopi i prelijte zaslađenu nes kafu toplom vodom i promešajte da se rastvori.

Za fil umutite tečnu pavlaku na mekan krem, dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku, i mikserom dobro umutite.

Pripremite kalup za tortu prečniika 22 cm. Potopite keks u kafu i poređaje ih nekoliko u jedan red.

Namažite keks slojem fila i rasporedite bundevu i čokoladu odozgo.

Ređajte tako, završite tortu filom, ukupno 4 reda keksa.

Ukrasite po želji, ja sam izmrvila tri Oreo keksa i posula preko fila.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti