Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Krompir punjen viršlama, lukom i maslinama

Krompir punjen viršlama, lukom i maslinama

Krompir punjen viršlama, lukom i maslinama
Fotografije: Teodora Meshterova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Priprema se toliko jednostavno, sa sastojcima koje ćete naći u svakom frižideru"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada
  • luk - 1 glavica
  • viršle - 1 komad
  • kačkavalj - 150 g
  • maslac - 30 g
  • ulje - 20 ml
  • so
  • biber
  • čubar
  • šarena so
  • mladi luk - za posipanje
  • masline - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir sa korom, u vreloj posoljenoj vodi, da bude polugotov. Nakon toga ostavite da se ohladi, isecite malo od svakog krompira kao poklopac, izvadite unutrašnjost i dodajte je kasnije u nadev.

Luk isecite na polumesec, masline sitno, viršlu na kockice. Sve sastojke dinstajte u malo masti i začinite. Kad nadev bude gotov, u njega dodajte unutrašnjost krompira.

Na dno svakog krompira stavite malo maslaca, posolite, stavite nadev, stavite još malo maslaca, zatvorite poklopcem, uvijte u foliju. Tako uradite sa svim krompirima.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Nakon toga skinite foliju, takođe i poklopac, pospite kačkavaljam i pecite još 5 minuta.

Odozgo pospite perima mladog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: