Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Krompir punjen jajima, sirom i lukom

Krompir punjen jajima, sirom i lukom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Krompir punjen jajima, sirom i lukom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 16
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Toliko prosto, toliko savršeno ukusno"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada, srednji
  • jaja - 2 komada
  • sir - 100 g
  • mladi luk - 3 struka
  • maslac - 30 g
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krompir i stavite ga da se kuva, kad se skuva i ohladi, isecite ga na pola.

Izu svake polovine izvadite unutrašnjost malom kašikom. Sitno iseckajte izvađenu unutrašnjost, dodajte jaja, izmrvljeni sir, ostavite malo za posipanej odozgo.

Isecite mladi luk i dodajte i njega, pospite solju i kurkmom. Lepo promešajte smesu, u svaku izvađenu unutrašnjost stavite po komad maslaca i napunite krompire.

Pecite u umerenoj rerni dok ne porumeni. Kad isključite rernu, pospite ih rendanim sirom. Servirajte tople!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: