Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan punjen maslinama i mocarelom

Patlidžan punjen maslinama i mocarelom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k135
Patlidžan punjen maslinama i mocarelom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
05/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Improvizujemo sa nadevom za punjeni patlidžan, pogledajte šta smo izmislili ovaj put"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, veliki
  • mocarela - 1 komad
  • masline - 100 g, crne
  • parmezan - 50 g, rendan
  • čeri paradajz - 3 - 4 komada
  • beli luk - 1 čen
  • bosiljak - prstohvat, sveže isečen
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na dve polovine po dužini. Izvadite svaku polovinu malom kašikom. Posolite i ostavite 30 minuta dok se ne ocedi gorak sok.

Izvađenu unutrašnjost isecite na male komade, stavite ih u tiganj sa ugrejanim maslinovim uljem i isečenim čenom belog luka.

Poklopite posudu i dinstajte 5-6 minuta.

U posudi pomešajte masline, rendani parmezan, paradajz i mocarelu, isečene na male komade.

Začinite prstohvatom svežeg iseckanog bosiljka, biberom i solju.

U pripremljenu smesu stavite dinstanu unutrašnjost patlidžana. Dobro promešajte sve sastojke.

Napunite polovine. Stavite ih u pleh, obloženn papirom za pečenje i prelijte maslinovim uljem.

Pecite patlidžan punjen maslinama i mocarelom na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 20 minuta.

Možete servirati ukusni punjeni patlidžan sa kašikom kiselog mleka.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: