Način pripreme
Isecite patlidžan na dve polovine po dužini. Izvadite svaku polovinu malom kašikom. Posolite i ostavite 30 minuta dok se ne ocedi gorak sok.
Izvađenu unutrašnjost isecite na male komade, stavite ih u tiganj sa ugrejanim maslinovim uljem i isečenim čenom belog luka.
Poklopite posudu i dinstajte 5-6 minuta.
U posudi pomešajte masline, rendani parmezan, paradajz i mocarelu, isečene na male komade.
Začinite prstohvatom svežeg iseckanog bosiljka, biberom i solju.
U pripremljenu smesu stavite dinstanu unutrašnjost patlidžana. Dobro promešajte sve sastojke.
Napunite polovine. Stavite ih u pleh, obloženn papirom za pečenje i prelijte maslinovim uljem.
Pecite patlidžan punjen maslinama i mocarelom na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 20 minuta.
Možete servirati ukusni punjeni patlidžan sa kašikom kiselog mleka.
Neka vam je slatko!