Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa mocarelom i testeninom u sosu od paradajza

Piletina sa mocarelom i testeninom u sosu od paradajza

Piletina sa mocarelom i testeninom u sosu od paradajza
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Zaboravite na dijete, ništa se ne može porediti sa ovom jedinstvenom piletinom sa mocarelom"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1kg
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 700 g, mleven
  • kačkavalj - 100 g
  • mocarela - 150 g
  • testenina - po želji
  • so
  • biber
  • ulje
  • bosiljak
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • za pohovanje
  • jaja
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Luk naseći na sitno i upržiti ga dok ne bude gotov. Dodati naseckan beli luk, pa pržiti 2-3 sekunde. Narendati paradajz i dodati u smesu od luka. Pržiti dok voda ne ispari.

U drugu posudu staviti testeninu, da se skuva u posoljenoj vodi.

Sos od paradajza prebaciti u tavu. Od mesa napraviti 3-4 šnicle, pa ih istanjiti folijom, da ne budu mnogo tanke. Posoliti i pobiberiti. Pohovati jajima i prezlama, pa pržiti dok šnicle ne dobiju zlatnu boju.

Gotovo meso staviti u sos od paradajza. Preko svake šnicle staviti narendan kačkavalj i nasečenu mocarelu. U sos staviti nekoliko listova bosiljka.

Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, dok se mocarela ne zapeče.

Skuvanu testeninu iscediti i sjediniti sa 2 kašike maslinovog ulja. U posudu staviti malo skuvane testenine, pa preko nje file sa sosom od paradajza. Dodati svež bosiljak i servirati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: