Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Italijanski teleći ragu sa sosom od paradajza i testeninom

Italijanski teleći ragu sa sosom od paradajza i testeninom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
578972k231
Italijanski teleći ragu sa sosom od paradajza i testeninom
Fotografije: Ivelina
1 / 6
19/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Kada italijani kuvaju teletinu, oni ne kuvaju, oni stvaraju poeziju u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 800 g, nasečeno na šnicle za ragu
  • crveno vino - 200 ml
  • paradajz - 1 kg, svež
  • beli luk - 6 - 7 čenova
  • peršun - 1, 5 veza
  • biber
  • so
  • papardele - 250 g (izaberite tvrdu testeninu koja vam se sviđa)
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite rolate, tako što nasečete teleće šnicle na oko 5 cm, posolite ih i pobiberite, naseckajte čenove belog luka na trake, a peršun na krupno.

Pripremite male čačkalice. Uzmite jedan file, stavite mu beli luk i peršun, umotajte rolat i učvrstite ga čačkalicom. Napravite rolate od svih šnicli.

Pripremite duboki tiganj, u kome zagrejete 3-4 kašike maslinovog ulja pa spustite gotove rolate da se uprže sa svih strana (zapečatite ih). Dodajte čašu crvenog vina i dinstajte na slaboj vatri. Vino dodajte iz dva puta, pa sačekajte da rolati ostanu samo na masnoći.

Nakon toga dodajte ispasirani paradajz i naseckani peršun (u originalu se koristi sveži paradajz, a ako ga nemate, koristite onaj iz konzerve od 800 g, ali u tom slučaju meso treba da bude skoro gotovo sa malo više vina).

Na veoma slaboj vatri kuvajte pod poklopcem, oko sat, sat i po vremena, uz povremeno mešanje, ali ne previše često.

Kada je ragu gotov, skuvajte testeninu sa kašikom maslinovog ulja, malo soli i poslužite sa telećim raguom.

Ovo jelo se priprema samo za velike svečanosti i vodi se kao specijalitet, ali ga treba probati.

Izuzetno je ukusan! Prijatna priprema i konzumacija!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: