Fahitas Teks Meks sa pilećim fileom

19/02/2018
"Možda niste čuli za njega, ali dok ne probate ovaj fahitas, nećete znati o kakvom ukusnom jelu govorimo "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano137
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • tortilje - 10 - 12 (kukuruzne ili pšenične)
  • pileći file - 3 komada, ceo
  • luk - 1 glavica
  • zelena paprika - 2 - 3 komada
  • čedar - 200 g, izrendan (ili Gauda)
  • ulja - 70 ml (ili maslinovo ulje)
  • đumbir - 1 kašičica u prahu
  • beli luk - 1 kašičica u prahu
  • celer - 1 kašičica u prahu
  • biber - 1 kašičica mleven
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čili - 1 kašičica u prahu (ili po ukusu)
  • kumin - 1 kašičica u prahu
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • jabukovo sirće - 2 supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • kukuruzno brašno - 1 supena kašika
  • peršun - za posipanje (po želji)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1.1. Sitno iseckajte luk, a papriku na krupnije kockice. Pileći file isecite na žilijen ili komade po vašem ukusu.

2. Ugrejte mast na umerenoj vatri i pržite povrće sa malo soli, dok ne omekša i ne dobije lepu boju. Dodajte piletinu i kuvajte 3-4 minuta. perodično mešajte.

3. Za to vreme u posudi pomešajte vodu, sirće, paradajz pire, šećer, so i sve začine, a u dobijenoj smesi rastvorite skrob. Sipajte u piletinu i mešajte oko 5 minuta, nakon toga po želji možete pojačati ukus, tako što ćete dodati još pikantnog ili drugi začin, koji želite da dominira. Gotov nadev za naš fahitas održavajte da bude topao na minimalnoj temperaturi ringle i počnite sa tortiljama.

4. Ugrejte tiganj prečnika kao i tortilje i pecite kratko sa obe strane, svaku od njih. Kad ih budete vadili, svaku uvijte krpom da se ne hlade i ne suše.

5. Stavite po nekoliko kašika od nadeva sa ukusom Teks Meksa u centrar svake tortilje i uvijte. Pospite kačkavaljem, čedar sirom ili gaudom.

Pi želji ih možete servirati u širokim čašama, uvijene salvetom - bile bi lepše i efektnije.

Pospite sveže iseckanim peršunom i servirajte tople, sa halapenjos paprikama, gvakamole ili meksičkim sosom od sireva.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar