Torta sa ananasom

Potrebitel#323033Potrebitel#323033
Početnik
3101
Torta sa ananasom
Fotografije: Potrebitel#323033
1 / 3
25/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Jedinstveno lagana i sveža torta sa ananasom za više osmeha tokom zimskih dana"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 180 g
  • brašno - 150 g
  • topla voda - 5 supenih kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 1 kašičica
  • kokosovo brašno - 50 g ili mleveni lešnici
  • Za krem
  • kisela pavlaka - 600 g, ceđeno mleko
  • tečna pavlaka - 250 ml
  • šećer u prahu - 9 supenih kašika
  • želatin u prahu - 15 g
  • vanila - 1 supena kašika, esencija
  • kompot od ananasa - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja mutimo u penu, dodajemo toplu vodu, postepeno dodajemo šećer i esenciju, mutimo još 5 minuta, nakon čega dodajemo ulje.

BRapno pomešamo sa kokosovim brašnom ili mlevenim lešnicima (ja koristim lešnike, zato što kod kuće nisu ljubitelji kokosa), praškom za pecivom i pažljivo dodajemo u smesu od jaja. Testo za kore za tortu se sipa u tepsiju sa papirom za pečenje, pečemo 25-30 minuta u rerni na 180 °C.

Gotovu koru sečemo na tri ili barem dve kore (ja sam uspela na dve).

Krem:

Želatin se namoči u malo soka od kompota da nabubri.

Kisela pavlaka se pomeša sa šećerom u prahu i želatinom, dodaje se i vanila, muti se i tečna pavlaka i obe smese se zajedno pomešaju - tako je krem gotov.

Ređamo tortu od pavlake tako što mažemo krem i stavljamo komadiće ananasa iz kompota i možemo da dodamo komadiće pomorandže za više ukusa i arome!

Za više sočnosti torte sa ananasom, kore zalivamo sokom iz kompota!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: