Svinjetina sa bisernim pirinčem i čorbadžijskim paprikama

23/02/2018
"Klasika za gladnike - svinjetina sa piinčem i jednom pikantnijom notom "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano129
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 700 g (plećka, but, komadići)
  • pirinač - 1 šolja, biserni
  • crvena paprika - 1 komad
  • čorbadžijska paprika - 5 komada
  • luk - 1 glavica
  • čubar - 1 kašičica
  • vegeta - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • ulje
  • so
* merne jedinice
Pirinač u Rerni

Način pripreme

Isecite meso na kockice i sipajte ga u tiganj sa uljem, poklopite i ostavite da se dinsta. Ako je potrebno dodajte malo vode, a kad provri dodajte začine po vašem ukusu.

Potopite pirinač u hladnu vodu i iscite luk i paprike, ostavite 1-2 cele.

U pleh sipajte ulje, luk i paprike, stavie u rernu, kad se malo zarpže sipajte pirinač, takođe ga pržite oko 5 minuta.

Dodajte 4 šolje vode, začine i lepo promešajte, sipajte meso i odozgo stavite paprike.

Pecite u rernei dok se ne zapeče i dok voda ne ispari.

Rejting

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar