Hrskava suva baklava sa tahinijem

23/02/2018
"Baklava koja se ne preliva - probajte i ostaćete očarani ukusom ove hrskave, suve baklave sa tahinijem "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije20
  • Ukupno pregledano342
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 12 komada, fine
  • šećer - 150 g, kristal
  • tahini od lešnika - 150 g
  • maslac - 70 g, rastopljen
  • orasi - 150 g, mleveni
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Otvorite kore i prvu stavite na radnu površinu. Uz pomoć četke svuda namažite rastopljenim maslacem. Pokrijte drugom korom, takođe je namažite.

Treću koru savite na prve dve i viljuškom stavite tahini, ako je tečnan možete i četkom namazati. Pospite šećerom i orasima. Sa uže strane počnite da uvijate u rolat.

Oštrim nožem isecite komade veličine oko 6-7 cm. Na ovaj način uradite i sa svim ostalim korama. Poređajte u pleh.

Pecite na oko 15 minuta. Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

Napomena: Koristila sam tahini od lešnika, ali možete koristiti bilo koji.

Za baklavu sam koristila originalne, fine turske kore, ali možete zamenini drugim finim korama.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar