Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Hrskava suva baklava sa tahinijem

Hrskava suva baklava sa tahinijem

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Hrskava suva baklava sa tahinijem6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
20
"Baklava koja se ne preliva - probajte i ostaćete očarani ukusom ove hrskave, suve baklave sa tahinijem"

Potrebni sastojci

  • kore - 12 komada, fine
  • šećer - 150 g, kristal
  • tahini od lešnika - 150 g
  • maslac - 70 g, rastopljen
  • orasi - 150 g, mleveni
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Otvorite kore i prvu stavite na radnu površinu. Uz pomoć četke svuda namažite rastopljenim maslacem. Pokrijte drugom korom, takođe je namažite.

Treću koru savite na prve dve i viljuškom stavite tahini, ako je tečnan možete i četkom namazati. Pospite šećerom i orasima. Sa uže strane počnite da uvijate u rolat.

Oštrim nožem isecite komade veličine oko 6-7 cm. Na ovaj način uradite i sa svim ostalim korama. Poređajte u pleh.

Pecite na oko 15 minuta. Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

Napomena: Koristila sam tahini od lešnika, ali možete koristiti bilo koji.

Za baklavu sam koristila originalne, fine turske kore, ali možete zamenini drugim finim korama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: