Način pripreme
Izmrvite keks (ja koristim običan multipraktik, zato što je lakše i brže, ali ako nemate možete staviti keks u najlon kesu i nečim ga izlupati).
Rastopite maslac i pomešajte ga sa mrvljenim keksom. Smesu sipajte u okrugao kalup, poravnajte i obilikujte da bude kao kora. Nakon toga stavite u frižider da se ohladi, oko 15 minuta.
Za to vreme u posudi umutite krem sir, maskarpone i šećer u prahu.
Ugreje ringlu i u šerpu, sa dnom koje se ne lepi, stavite dve čokolade. Kad počnu da se tope, mešajte i smanjite temperaturu, u isto vreme treba da dodajete pavlaku za kuvanje, uz neprestano mešanje. Krem ne treba da bude mnoggo tečan, zato možda nije potrebno da dodajete celu količinu pavlake.
Kad čokoladni krem bude gotov, dodaje ga u smesu od krem sira i maskarponea i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Gotov krem sipajte u kalup na hladnu koru od mrvljenog keksa, i ponovo vratite u frižider na oko 2-3 sata dok se krem ne stegne, da se ne razliva.
Kad se krem stegne sipajte slatko od borovnica i ukrasite izrendanom belom čokoladom koja je ostala, i stavite je po ivicama čizkejka.
Stavite ga u frižider i ostavite na jedan da kako biste bili sigurni, da kad skinete kalup on bude čvrst.