Rižoto sa smeđim pirinčem

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
27/02/2018
"Obožavamo rižoto, a baš ovaj rižoto sa pečurkama i parmezanom je jedan od naših najomiljenijih!"
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano267
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Potopite smeđi pirinač u hladnu vodu na pola sata. Zagrejte maslinovo ulje u šerpi sa širokim dnom, pa propržite iseckan luk i pečurke. Po želji posolite, pa dodaje oceđeni pirinač, a zatim sipajte i vruć bujon od pečuraka.

Čim pirinač upije tečnost, dodajte belo vino i nakon nekoliko minuta još malo bujona od pečuraka. Dodajte bujon, dok smeđi pirinač u potpunosti ne proključa. Mešajte često.

Na kraju dodajte još soli, bibera i belog bibera, a onda i rendani kačkavalj, promešajte kad sklonite sa vatre. Poslužite jelo dok je toplo sa narendanim parmezanom preko.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar