Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Čokoladna torta sa pavlakom i suvim borovnicama

Čokoladna torta sa pavlakom i suvim borovnicama

Čokoladna torta sa pavlakom i suvim borovnicama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Uvek smo raspoloženi ako želite da nas pozovete da probamo čokoladnu tortu sa pavlakom i suvim borovnicama, koju ste pripremili"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 3 komada /400g/
  • tečna pavlaka - 600 g, slatka
  • kisela pavlaka - 400 g
  • sok iz kompota - za prelivanje
  • banane - 1 komad
  • kivi - 1 komad
  • pomorandže - 1/2 komada
  • ušećeren ananas
  • suve borovnice
  • tečna čokolada - 200 g
  • čokoladne kuglice - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite tečnu pavlaku uz pomoć miksera dok ne dobijete gust krem. Dodajte i kiselu pavlaku i mutite još oko jedan minut.

Prelijte kore sokom iz kompota. Voće isecite na male komade.

Stavite prvu koru u odgovarajući tanjir, obilno namažite kremom i pospite svežim voćem. Dodajte i suve borovnice.

Stavite i drugu koru. Tadite na isti način. Stavite i treći koru. Namažite pavlakom površinu i ivice torte i oblikujte je.

Rastopite čokoladu i prelijte tortu. Ukrasite čokoladnim lopticama i ušećerenim ananasom.

Ostavite tortu na oko 7-8 sati, nakon toga isecite i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: