Način pripreme
U secku sameljemo keksiće da se dobiju fine mrve nakon čega ih mešamo sa istopljenim maslacem dok se ne dobije testo.
Prstima rasporedimo po dnu kalupa za pečenje sa skidajućim zidovima, pokrivenog pergamentnim papirom (sa prečnikom od 22 cm). Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 170 stepeni 10 minuta.
Pavlaku i smeđi šećer mutimo mikserom dok se ne dobije sipkasti sneg. Topimo kuvertiru i kada se malo ohladi, u nju dodajemo umućenu pavlaku sa šećerom, maskarpone sirom i krem sirom koji su pre toga bili barem otprilike sat vremena na sobnoj temperaturi.
Lepo mešamo smesu dok ne postane homogena i ravnomerno je nanosimo na ispečnu, ohlađenu koru. Ostavljamo u frižideru na barem 12 sati.
Nakon što se naša torta stegne, pripremamo ganaš tako što zagrejemo pavlaku na ringli u posudi, u nju dodajemo maslac i kuvertiru. Mešamo dok se ne dobije homogena smesa.
Sipamo ganaš na tortu i vraćamo u frižider na još 5 sati.
Posle skidamo zidove kalupa i ukrašavamo čokoladnu tortu borovnicama (koristila sam sušene koje sam namočila na jednu noć u posoljenoj vodi i kapljicama esencije ruma) i bademima (mleveni u secku).
Neka Vam je slatko sa ovom ukusnom čokoladom tortom!