Pileća srca sa pirinčem

01/03/2018
"Ukusno, jednostavno i brzo za pripremu "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano747
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 200 g
  • pirinač - 1 šolja
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paprika - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • ulje
  • čubar
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte mast u širokoj šerpi. Povrće isecite što je sitnije moguće i stavite da se dinsta na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte očišćena i osušena srca.

Pržite oko 5 minuta, mešajte periodično.

Dodajte pirinač, promešajte i nakon 2-3 minuta dodajte začine.

Promešajte i sipajte četiri šolje vrele vode. Dva minuta nakon što jelo provri isključite ringlu.

Poklopite, ako poklopac ima rupicu, pokrijte krpom. Ostavite jelo na oko 30 minuta, nemojte otvarati dok pirinač ne upije tečnost.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar