Pirinač sa šunkom i kiselim krastavčićima

04/03/2018
"Dobre ideje u kuhinji zaslužuju da budu podeljene "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano184
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • kukuruz šećerac - 5 supenih kašika
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • mladi luk - 2 struka
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz iz tegle - 4 supene kašike
  • soja sos - 2 supene kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • svinjska šunka - 200 g
  • ulje - 100 ml
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro skuvan i oceđen pirinač oblikujte u tanjiru u željenom obliku i količini.

U ugrejanom ulju propržite očišćen i sitno iseckan luk, krastavčiće, kukuruz šećerac, šunku, isečenu na male komade i paradajz, dok luk ne omeša i postane providan.

Dodajte začine, soja sos i izgnječen beli luk.

Isključite ringlu i kašikom stavite deo prženih sastojaka na oblikovane porcije pirinča.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar