Kolač Rondini

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
6515240
Kolač Rondini
Fotografije: Fati Kamberova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
23
"Ako rodbina dođe u goste, požurite da ih obradujete raskošnim kolačem Rondini - garantovano će im se osladiti"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 - 1/2 šolje
  • ulje - 2 supene kašike
  • vanila - 5 g
  • kakao - 2 - 3 supene kašike
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • suvo grožđe - 1 šaka
  • čokolada - 1 komad
  • za preliv
  • maslac - 125 g
  • kakao - 1 supena kašika
  • čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo jaja zajedno sa šećerom, vanilom i uljem, dok se šećer ne rastvori.

Dodajemo kiselo mleko i dobro promešamo.

Prosevamo brašno zajedno sa kakaom i praškom za pecivo. Dodajemo u smesu i mutimo dok smesa ne postane homogena.

U smesu dodajemo suvo grožđe i 1/2 čokolade, izlomimo je na male komade.

Smesu sipamo u namazan pleh, i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne bude gotovo.

Na pari rastopimo maslac sa kakaom i drugom polovinom čokolade.

Kad se kolač ohladi, izbušimo ga slamčicom i prelivamo toplim prelivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: