Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa spanaćem i kozijim sirom

Pica sa spanaćem i kozijim sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Pica sa spanaćem i kozijim sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
9 / 10
09/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Ukusan predlog za jelo iz mediteranske kuhinje, koji ćemo pripremiti sa zadovoljstvom, a vi?"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 400 g
  • voda - 200 ml
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - 2 prstohvata
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 15 g, svež
  • za nadev
  • spanać - 300 g, svež
  • koziji sir - 250 - 300 g
  • mocarela - 240 g, sveža
  • praziluk - 1 struk, veliki
  • paradajz pire - oko 8 supenih kašika
  • origano - za posipanje
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Rastvorite kvasac sa šećerom u polovini ugrejane vode. Sačekajte 5 minuta da nadođe. Za to vreme prosejte brašno i u njega sipajte preostaluu vodu - takođe malo ugrejanu, maslinovo ulje i so, i kvasac. Zamesite glatko testo koje se ne lepi, pospite malo brašna po radnoj površini prilikom mešenja. Ostavite na 1 sat na toplom da nadođe.

2. Pripremite nadev tako što iseckate praziluk i izdinstate ga na umerenoj vatri u maslinovom ulju. Čim omekša stavite spanać (ako su listovi veliki, isecite ih, ako su mali, ostavite ih cele) i pospite sa malo soli. Količina je velika, ali će brzo da padne. Stavite malo vode ako je potrebno da se brže dinsta. Kuvajte tako, mešajte oko dva minuta, ili dok spanać ne omekša, i skinite sa vatre.

3. Nadošlo testo razvucite na tanku koru i dajte joj pravougaoni ili okrugao oblik, zavisi kako želite. Od ove količine molgu da se dobiju dve velike i tanke pice, ili više malih.

4. Namažite paradajz pireo i odozgo raasporedite nadev od spanaća. Sir isecite na tanke krugove i poređajte odozgo, a za završtetak pospite origanom.

5. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10-15 minuta.

Servirajte toplu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti