Sasvim obična keks torta

10/03/2018
"Kladite se na klasiku i za desert pripremite ovu sasvim običnu keks tortu "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano572
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks za tortu - 1 kuija, beli i braon
  • skrob - 2 kesice, od vanile i čokolade
  • sveže mleko - 1 1/2 litra
  • orasi - 50 g
  • suve borovnice - 50 g
  • margarin - 2 supene kašike, ravne
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Posebno skuvajte dva skroba prema uputstvu na pakovanju. Šećer takođe zavisi od skroba, ali i od vašeg ukusa. Dodajte po jednu ravnu kašiku margarina.

Keks na kratko potopite u toplo sveže mleko, pomešano sa vodom. Ako ih držite kao što piše na pavkonu keksa, oni će se raspasti.

Poređajte u mali pleh jedan red keksa, odozgo namažite skuvanim skrobom. Šreko belog keksa - braon, preko čokoladnog - žut.

Pospite sa malo mlevenih oraha i isečenih borovnica. Ređajte keks, skrob, orahe i borovnice, dok ih ne potrošite. Keks poređajte prvo po dužini, posle po širini, po jednoj dijagonali, posle po drugoj.

Završite skrobom, pospite orasima i borovnicama. Stavila sam dve kesice skroba zato što volim da ima više između keksa.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti