Jaja Flamenko

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Jaja Flamenko
Fotografije: Tanya Levenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Vatreni ukus i neodoljiv miris - još danas probajte ova ukusna jaja Flamenko"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • mleveno meso - 300 g, teleće
  • čorizo - 170 g
  • paprike - 3 komada
  • pirinač - 170 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • peršun - 2 - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač skuvajte u vodi u odnosu 1:3, sa solju i malo bibera. U tiganju propržite paprike, isečene na duge trakicce i izvadite na tanjir.

U istoj masti propržite luk i beli luk. Dodajte čorizo, isečen na ivice, i mleveno meso, izdrobite ga na mrvice.

Pržite da budee polugotovo. Dodajte paradajz i 1/2 šolje vode. Začinite začinima i isključite ringlu. U odgovarajući pleh, namazan maslacem ili uljem, sipajte pirinač i poravnajte ga.

Odozgo sipajte smesu sa mlevenim. Na smesu poređajte propržene paprike, svuda. Uz pomoć kašike napravite gnezda i sipajte po jedno jaje u njega. Tako uradite i sa 4 druga jajeta.

Stavite pleh u rernu. Uključite na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta ili dok se jaja ne zaprže. Pospite peršunom i servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: